Nieuws

Ziekenhuisstalker moet twee jaar de cel in

De man belde Rijnstate liefst 1500 keer in een maand tijd.
De man belde Rijnstate liefst 1500 keer in een maand tijd. © Pickpik
ARNHEM - De man die in een maand tijd 1500 keer ziekenhuis Rijnstate in Arnhem belde, gaat twee jaar de gevangenis in. De 21-jarige inwoner van het Friese Dantumadiel maakte zich schuldig aan stalking en bedreiging en bracht bedrijfsprocessen in gevaar, door onophoudelijk het ziekenhuis te bellen.
De stalker pleegde zijn telefoontjes vooral 's nachts, tussen 01.00 en 04.30 uur. Het ziekenhuispersoneel werd bang van de inhoud en frequentie van de gesprekken. Bovendien belastte de man de telefoonlijn zodanig, dat de receptie en beveiliging minder goed bereikbaar waren. Ook andere ziekenhuizen ervaarden overlast van de man.
De celstraf die hij kreeg opgelegd, was niet alleen voor het constant lastigvallen van ziekenhuis Rijnstate. Ook maakte hij zich schuldig aan oplichting en witwassen. Hij deed zich bijvoorbeeld voor als gerechtsdeurwaarderskantoor en wist mensen zo geld afhandig te maken. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!