Nieuws

Proost! Betuwse wijngaard vult prijzenkast bij wijnkeuring

ERICHEM - Goede wijn behoeft geen krans is het gezegde, maar de wijnen van het Betuws Wijndomein verdienen die kransen toch. Ook dit jaar vallen de wijnmakers uit Erichem in de prijzen bij de Wijnkeuring van de Lage Landen.
Twee wijnen van de Betuwse wijngaard ontvangen de Gouden Medaille, de hoogste prijs die tijdens de wijnkeuring verdeeld wordt. Van de bijna 300 gekeurde wijnen krijgen veertien wijnen deze hoogste onderscheiding. In aantal moet de Gelderse wijngaard alleen het Limburgse St. Martinus voor laten gaan, vijf van diens wijnen krijgen de Gouden Medaille.
Tekst gaat verder na de video:
In de Betuwe worden deze week de laatste druiven van het wijnjaar 2020 geplukt. Werk dat vooral door vrijwilligers wordt gedaan. Toch komt er nog een stuk meer kijken bij het maken van wijn. "We hebben speciale rassen die passen bij dit klimaat, daarnaast is de goede Betuwse grond erg belangrijk", verklaart wijngaardenier Diederik Beker.
De wijngaardenier valt zelf ook in de prijzen en krijgt de eretitel ‘Beste wijngaardenier van de keuring’. Daarnaast gaat hij met mede-eigenaar Arina van Leenen naar huis met zeven zilveren en zeven bronzen medailles.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!