Nieuws

In pyjama naar school om te ontbijten

Voor een gezond ontbijt naar school.
Voor een gezond ontbijt naar school. © Omroep Gelderland
ZWARTEBROEK - De kinderen van basisschool Het Anker in Zwartebroek hebben een duidelijke opdracht meegekregen voor deze ochtend. Eet voor één keertje thuis niet te veel, want er staat op school een speciaal schoolontbijt gepland. En als ze willen mogen ze in hun pyjama naar school komen.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
In pyjama naar school om te ontbijten
Het heeft allemaal te maken met het Nationale School ontbijt deze hele week. "Een gezond ontbijt is belangrijk", zegt Babs Bruil van het Nationaal Schoolontbijt, "want daar krijgen de kinderen energie van en ze krijgen de juiste voedingstoffen binnen. Daarmee zorg je dat hun leer- en speelprestaties omhoog gaan."

'Dat had wel minder gemogen'

Volgens Bruil eet landelijk 95 procent thuis een ontbijt. Vijf procent ontbijt niet. "Soms zie je wel eens kinderen grote koeken en andere ongezonde dingen meenemen voor de pauze", zegt schooldirecteur Arjan Verrips, "Dan denk ik: dat had wel minder gemogen."
Gezamenlijk gezond ontbijten heeft nog een pluspunt. Verrips: "Het is gezellig en het schept een enorme band met elkaar."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!