Instellingen

Jochie vernielt graf in Aalten, politie heeft hem op beeld

De begraafplaats in Aalten en de jas van het jongetje.
De begraafplaats in Aalten en de jas van het jongetje. © Google Street View/Politie Aalten
AALTEN - De politie uit Aalten heeft dinsdag een opmerkelijke oproep op Facebook geplaatst. Daarin wordt gevraagd uit te kijken naar de vernieler van een begraafplaats: een jochie van hoogstens een jaar of 11.
Het jongetje richtte de vernieling waarschijnlijk vorige week zaterdag al aan op de begraafplaats aan de Varsseveldsestraatweg. De politie heeft de 'verdachte' op beeld, maar is er nog niet in geslaagd hem op te sporen. Daarom wordt het publiek nu gevraagd mee te denken.
Op Facebook is een foto van zijn jas gedeeld. Het gaat om een gele jas met een capuchon en een grijs of blauw vlak op de schouders. Mogelijk is de jas van het merk The North Face.
Verder had hij een groenachtige broek aan en droeg hij zwarte Nike-schoenen met gele sokken. Ook heeft hij donker, gedekt haar en rijdt hij op een lichtkleurige kinderfiets.

Op bezoek bij opa en oma?

De politie vraagt mensen met klem geen namen te noemen als ze het signalement herkennen, omdat het om een jong jongetje gaat. De politie denkt dat hij in groep 5, 6 of 7 van de basisschool zit.
Hij kan uit Aalten komen, maar daar ook in weekend op bezoek zijn geweest bij zijn opa en oma of andere familie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!