Nieuws

Buurt rouwt om overlijden man na mishandeling, 25 rechercheurs doen onderzoek

De buurt rouwt om het overlijden van de man (73) in Arnhem.
De buurt rouwt om het overlijden van de man (73) in Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De politie onderzoekt met 25 rechercheurs de fatale mishandeling van een 73-jarige man, woensdagavond in Arnhem. Vijf jongeren, van wie vier minderjarig, zijn daarvoor opgepakt. De vijf zitten nog allemaal vast en worden verhoord, aldus een woordvoerder van de politie.
De 73-jarige man fietste in de Spijkerstraat in Arnhem toen de groep hem te lijf ging. Wat daar de aanleiding voor was, kon de politiewoordvoerder nog niet zeggen. De jongeren gingen ervandoor toen de Arnhemmer bewusteloos op de grond lag. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen.
Hoe de politie op het spoor is gekomen van de vijf gearresteerde jongeren wil de zegsman nog niet zeggen. Volgens hem zijn de komende dagen nodig om duidelijkheid te scheppen in de zaak.
Daarvoor worden niet alleen de verdachten gehoord, maar wordt er ook onderzoek gedaan in de buurt. De politie zoekt nog steeds camerabeelden van woensdagavond, mogelijk ook van dashcams uit auto's die passeerden.
Op de hoek van de Spijkerstraat en de Prins Hendrikstraat in het Arnhemse Spijkerkwartier, waar de mishandeling plaatshad, leggen mensen bloemen en worden kaarsen aangestoken.
'Wat een wereld, rust zacht meneer...'
'Wat een wereld, rust zacht meneer...' © Omroep Gelderland
Bloemen om de overleden man te herdenken.
Bloemen om de overleden man te herdenken. © Omroep Gelderland
Boosheid om dood man (73): 'Dit pikken we niet!'.
Boosheid om dood man (73): 'Dit pikken we niet!'. © Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!