Nieuws

Mishandelde man Arnhem overleden, start groot onderzoek

De mishandeling kostte het leven aan een man van 73 jaar.
De mishandeling kostte het leven aan een man van 73 jaar. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De 73-jarige Arnhemmer die woensdagavond in de Spijkerbuurt in Arnhem is mishandeld en daarna gereanimeerd, is alsnog overleden. Dat meldt de politie donderdagmorgen.
De politie is een grootschalig onderzoek gestart en is op zoek naar vijf personen die hierbij betrokken zijn. De mishandeling was op de Spijkerstraat, ter hoogte van de Prins Hendrikstraat, rond 21.15 uur. Het zou gaan om een groep jongeren, die de man zo zwaar mishandelde dat hij onwel werd. 
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
De oudere man die woensdagavond in de Spijkerbuurt in Arnhem is mishandeld en daarna gereanimeerd, is alsnog overleden.

Enkele uren later

Het slachtoffer is in het ziekenhuis enkele uren later aan zijn verwondingen overleden. De politie is dringend op zoek naar getuigen en tips. Wat de aanleiding is geweest, is niet bekend. 
De politie zoekt vijf personen die in het zwart gekleed waren en één van hen droeg een witte trui met capuchon. De groep rende na het voorval weg in de richting van station Arnhem Velperpoort. Donderdagochtend leverde dat nog geen aanhoudingen van verdachten op.

Hulpdiensten gebeld

Een omwonende liep op het moment van de mishandeling op de locatie langs, laat diens huisgenoot weten. De getuige heeft de hulpdiensten ingeschakeld en is ook als getuige van de gebeurtenis door de politie ondervraagd. De getuige en huisgenoten zijn vreselijk aangeslagen en willen verder niet op de kwestie in gaan.

'De meneer lag helemaal stil'

Een andere buurtbewoner die in de buurt woont en anoniem wil blijven, zegt dat hij in de woonkamer zat toen het buiten losbarstte. "Ineens hoorde ik een klap en geschreeuw. Ik keek naar buiten zag een jonge gast naar de stoep lopen om naar iets of iemand te kijken. Twee andere gasten stonden verderop en zeiden tegen hem 'Kom, kom'. Daarna zag ik de meneer op straat liggen. Die lag helemaal stil en bewegingsloos."
Hij sliep slecht in de nacht die volgde op het incident. "Voor mij is het wel blijven spoken. Maar dat er überhaupt zulke mensen zijn, die schofterig gedrag vertonen, richting een oudere man, daar zijn geen woorden voor", klinkt het boos.
Het reanimeren van het slachtoffer duurde lang, zegt de man. "Bij elkaar zeker een half uur tot een uur." Die reanimatie mocht niet meer baten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!