Corona

'Het is een zware domper', carbidschieten in Nijkerkerveen afgelast door corona

Knallen maar. Foto Omroep Gelderland
Knallen maar. Foto Omroep Gelderland
NIJKERKERVEEN - Geen knallende melkbussen in Nijkerkerveen dit jaar. Het carbidschieten in de Veluwse plaats gaat niet door. Corona gooit roet in het eten. De anderhalve meter afstand kan niet in acht worden genomen. Daarom heeft de organisatie, het Johnny Landman Carbidteam, besloten het carbidschieten af te blazen.
Het jaarlijkse evenement op oudjaarsdag trekt zo'n 10.000 bezoekers uit het hele land en ook het carbidteam uit Nijkerkerveen kijkt er het hele jaar naar uit. Maar zoals bij zoveel activiteiten en evenementen, is corona nu spelbreker.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
'Het is een zware domper', carbidschieten in Nijkerkerveen afgelast door corona

'We zagen het al aankomen'

"Het is een zware domper, maar we moeten een jaartje overslaan", treurt Johnny Landman. "We beginnen al vroeg met de voorbereidingen. Een maand geleden zagen we al aankomen dat het carbidschieten door de coronamaatregelen niet door kon gaan."
Zo hard werd er vorig jaar geknald in Nijkerkerveen (tekst gaat verder onder de video):
'Het is een zware domper', carbidschieten in Nijkerkerveen afgelast door corona
Omdat er duizenden mensen op af komen, kan de organisatie de anderhalvemeterregel niet waarborgen. "Het weiland is groot zat, maar mensen willen toch altijd dicht bij elkaar staan. Daarom hebben we definitief besloten om het evenement af te blazen. Je wil ook geen corona-uitbraak op je feestje", benadrukt Landman.

'Het is even niet anders'

Hoewel de organisator teleurgesteld is, blijft hij er nuchter onder. "Het is even niet anders. Je kan wel zeggen: we doen het wel. Maar dat hoort niet. Je moet een beetje rekening houden met elkaar. Dan gaat zo'n evenementje maar niet door en dan zien we het volgend jaar wel weer. Dan hopen we dat we weer kunnen knallen."
Luister het gesprek met Johnny Landman op Radio Gelderland terug:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!