Nieuws

Corona-uitbraak bij eierproductiebedrijf in Ochten

Het bedrijf in Ochten waar medewerkers besmet zijn geraakt.
Het bedrijf in Ochten waar medewerkers besmet zijn geraakt. © Google Maps
OCHTEN - Bij eierproductiebedrijf Interovo Egg Group in Ochten zijn afgelopen week 35 medewerkers positief getest op het coronavirus. Het bedrijf zegt maatregelen genomen te hebben om verdere besmettingen te voorkomen. De GGD Gelderland-Zuid voert bron- en contactonderzoek uit.
Alle medewerkers, ruim tweehonderd, zijn getest. Daarnaast zijn nog veertig anderen getest, zoals vrachtwagenchauffeurs die het bedrijf regelmatig bezoeken. Van alle geteste personen bleken er 35 besmet te zijn met het coronavirus. De bron van de besmettingen is op dit moment nog niet in beeld.

Productie gehalveerd

De productie is in ieder geval de komende twee weken gehalveerd om anderhalve meter afstand tussen medewerkers te kunnen waarborgen. Dat meldt een woordvoerster.
Aanleiding voor het testen van alle medewerkers was een groep van zes personeelsleden met coronagerelateerde klachten. Daarop besloot het bedrijf preventief ook alle andere medewerkers en frequente bezoekers te laten testen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!