Omroep Berg en Dal

We zien steeds meer bevers, vooral in Berg en Dal

© Omroep Gelderland
BERG EN DAL - Het lijkt goed te gaan met de bever. Het zwemmende knaagdier wordt in ieder geval steeds vaker gespot, zo blijkt uit cijfers van Waarneming.nl. Ook in Gelderland maakten natuurliefhebbers vaker melding van een bever.
In de eerste negen maanden van 2020 werd de bever hier al 583 keer gespot. Dat is meer dan in heel 2019, toen de teller stokte op 546. In drie jaar tijd werd 1681 keer een bever waargenomen.

Hotspot Berg en Dal

In Berg en Dal was het de afgelopen drie jaar het vaakst raak: 375 keer. Landelijk scoren alleen Maasgouw (Limburg), Altena (Noord-Brabant) en Lelystad (Flevoland) beter.
De gemeente Wijchen staat op plek twee in onze provincie met 132 waarnemingen, op de voet gevolgd door Zevenaar met 131.
Bekijk hier hoe vaak de bever in onze provincie is waargenomen. De tekst gaat verder onder de kaart.
Hoewel Nederland steeds meer bevers telt, staat het dier nog altijd op de rode lijst van bedreigde diersoorten. De populatie is namelijk te klein om 'bestendig' te zijn. Zo kan het uitbreken van een ziekte in een natuurgebied er volgens de Zoogdiervereniging voor zorgen dat daar geen enkele bever over blijft.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!