Nieuws

Eenzame ouderen krijgen kunst op bezoek

BERG EN DAL - Topstukken uit musea bezoeken deze dagen senioren in verzorgingshuizen. Door de coronacrisis hebben veel kwetsbare ouderen minder activiteiten en bezoek. En daarom brengt de Museum Plus Bus kunst uit musea naar de ouderen toe
Zoals in woonzorgcomplex Villa Hamer in Berg en Dal. Het is genieten voor bewoner Willem van Wijck. "Ik vind het heel mooi." Omdat het om replica's gaat, kunnen de ouderen de schilderijen ook aanraken. "Maar, daar heb ik niet zo'n behoefte aan", zegt de 93-jarige.
Tekst gaat verder na de video:
Topkunst op tournee langs eenzame ouderen

Hart onder de riem

Ouderen zijn vaak extra eenzaam door de corona-maatregelen en de gedeeltelijke lockdown. Daarom komt kunst naar de ouderen toe om ze een hart onder de riem te steken. "Je gaat er zeker niet van achteruit", zegt Van Wijck. "Je moet een kunstliefhebber zijn," zegt Petra Kuster van woonzorgcomplex Villa Hamer. "Maar ben je dat niet, dan vinden ze het toch leuk, want het is iets anders". 
De schilderijen gaan na Berg en Dal nog op tour in Arnhem, Doesburg, Doetinchem en Zelhem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!