Nieuws

Tweede melding van seksueel ongewenst gedrag door badmeester in Wezep

Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. © Pixabay
WEZEP - De politie heeft een tweede melding binnengekregen van seksueel ongewenst gedrag van een badmeester bij zwembad De Veldkamp in Wezep. Dat blijkt uit navraag van Omroep Gelderland.
Een maand geleden werd de betreffende badmeester al op non-actief gesteld wegens mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. Toen ging het nog om één melding van een ouder. 

Man niet aangehouden

De politie onderzoek de twee meldingen die nu bekend zijn. "Dat betekent dat we bekijken of er bewijs te vinden is, dat aantoont dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag. Het onderzoek bestaat onder andere uit het horen van getuigen." Wat er precies is voorgevallen wil de politie niet vertellen "om alle betrokkenen in dit onderzoek te beschermen". De man is niet aangehouden.
De badmeester zou volgens sommige media ook bij andere zwembaden werken. De politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen, maar stelt wel: "Er zijn geen signalen dat op andere plaatsen iets is voorgevallen."

Telefoonnummer GGD

De gemeente Oldebroek laat weten dat er een telefoonnummer is bij de GGD waar ouders naar toe kunnen bellen wanneer ze zich zorgen maken of vragen hebben. "Op dit moment zijn er nog geen telefoontjes binnengekomen. Natuurlijk houden we contact met de verschillende partijen, maar ook wij wachten het onderzoek van de politie af." 
Zwembad De Veldkamp wil zolang het onderzoek loopt niet reageren tegenover Omroep Gelderland.