Nieuws

Politie pakt vijf pedojagers op in hartje Arnhem

Politie pakt vijf pedojagers op in hartje Arnhem.
Politie pakt vijf pedojagers op in hartje Arnhem. © Pxhere
ARNHEM - De politie heeft vijf 'pedojagers' aangehouden. Ze hadden geweld gebruikt tegen een man in Park Sonsbeek in Arnhem. Dit gebeurde zaterdag. De man was naar het park gelokt. De mannen zijn 19 tot 36 jaar en komen uit Gelderland, Utrecht en Overijssel.
De man dacht online met een meisje te hebben afgesproken. Toen hij met zijn auto bij het park aankwam, reed een andere bestuurder hem klem. Het portier werd opengetrokken, waarna de bestuurder uitstapte. 
Er ontstond een worsteling. De automobilist raakte gewond aan zijn gezicht. Getuigen belden de politie. Alle betrokkenen, ook de man die op het afspraakje afkwam, zijn aangehouden.
De politie besloot de pedojagers op te pakken, omdat ‘op basis van camerabeelden en verklaringen niet het beeld rijst dat het nodig was om geweld te gebruiken tegen de man’. 

Gelokt naar het park in Arnhem

De politie concludeert op basis van verklaringen dat de vijf mannen op jacht waren naar mannen die met minderjarigen willen afspreken om seks. De mishandelde automobilist is, mogelijk door anderen, naar het Arnhemse stadspark gelokt door iemand die zich voordeed als meisje. 
Het vijftal gaf daarna gehoor aan een oproep in een besloten WhatsApp-groep om de man te ontmaskeren. 
Iedereen is, laat een politiewoordvoerder weten, in afwachting van het onderzoek vrijgelaten.

Niet blij

De politie is niet blij met pedojagers. De woordvoerder: “Het mag nooit de bedoeling zijn dat burgers eigen rechter spelen. Wanneer daarbij strafbare feiten worden gepleegd, zal de politie dit altijd onderzoeken. Meld je bij de politie als je het vermoeden hebt dat iemand zich schuldig maakt aan misbruik van kinderen. De politie onderzoekt die vermoedens en grijpt direct in als dat nodig is. Bijvoorbeeld als er een kind in gevaar is.”