Nieuws

De kerstpakketten zijn dit jaar anders dan we gewend zijn

De kerstpakketten zijn dit jaar anders dan we gewend zijn.
De kerstpakketten zijn dit jaar anders dan we gewend zijn. © Omroep Gelderland
VORDEN - Alles is anders dit jaar door het coronavirus, zelfs de inhoud van het kerstpakket. Door het virus zien de pakketten er dit jaar anders uit en komen de orders veel later binnen. Desondanks groeit de vraag naar de pakketten.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
De kerstpakketten zijn dit jaar anders dan we gewend zijn
Leon Kranen van Kranen Kerstpakketten uit Vorden ziet een groei in het aantal bestellingen, maar merkt ook dat de aanvragen dit jaar veel later binnenkomen: "Door de eerste lockdown stonden de kerstpakketten niet bovenaan op de agenda." Zelfs nu krijgt de groothandel in kerstpakketten nog grote orders binnen, terwijl die voorgaande jaren veel eerder werden geplaatst. 

Geen rolkoffer

Ook de trends zijn dit jaar coronaproof. Zo is het zogenaamde 'travelpakket' uit, want mensen willen nu geen rolkoffer in hun pakket. De nadruk ligt dit jaar op huiselijkheid en gezelligheid, laat Kranen weten. "Een mooi fleecedeken, spelletjes en sfeerlichten van goede kwaliteit. Alles gericht om het dus binnen gezellig te maken."
Ook merkt hij dat het bedrag dat uitgegeven wordt aan een kerstpakket wat groter is dan voorgaande jaren. Dat zou volgens Kranen kunnen komen doordat veel kerstborrels niet doorgaan. 
Met nog zo'n zes weken te gaan wordt het wel aanpoten de komende weken om alle pakketten op tijd af te krijgen, verwacht Kranen.