Nieuws

Halloweenfiguur met mes jaagt fietsers de stuipen op het lijf

Ter illustratie.
Ter illustratie. © pxhere
HOOG-KEPPEL - Iemand met een Halloweenoutfit jaagt jonge fietsers tussen Doesburg en Doetinchem de stuipen op het lijf. Afgelopen twee weken stapte de engerd in de ochtendschemering met een zaklamp, bebloed wit masker en mes op de nietsvermoedende voorbijgangers af.
Op social media deelt Susanne van der Kolk haar woede over de situatie. Haar zoon fietst, net als veel andere kinderen, 's ochtends vroeg naar school over het lang gestrekte fietspad langs de Rijksweg (N317).
Regelmatig passeert hij rond 07.45 uur een boomrijk deel ter hoogte van het Hessenbad in Hoog-Keppel. Daar stapt de vreemde man dan plotseling uit de bosjes op de fietsers af. 

In de struiken

"Mijn zoon werd opgehaald door de vader van een vriendje", vertelt Van der Kolk. Het bleek dat de man te horen had gekregen dat er een vreemde figuur in de struiken zou zitten. De vader wilde deze persoon confronteren, maar eenmaal ter plaatse was er niemand te bekennen.
De tekst gaat verder onder de foto.
De betreffende plek.
De betreffende plek. © Susanne van der Kolk
Na een gesprek met haar zoon kwam Van der Kolk erachter dat het al twee weken gaande was. "Maar hij zette zijn elektrische fiets een standje hoger en reed er dan snel voorbij", aldus zijn moeder.

Halloween

Van der Kolk plaatste een waarschuwing op social media, die al snel werd gedeeld door honderden mensen. Ze kreeg bericht terug van een moeder die hetzelfde had gehoord van haar dochter. Daarop besloot Van der Kolk aangifte te doen. 
"Gelukkig hebben de kids nu herfstvakantie en hopelijk staat deze persoon er daarna niet meer", aldus Van der Kolk. Ze geeft aan dat er tot nu toe geen fysieke handeling wordt ondernomen door de persoon, maar dat het enkel op een schrikactie lijkt. Halloween nadert namelijk.

Waarschuwing

"Maar ik wil dit meer als waarschuwing geven. Met name dat kinderen daar niet meer alleen fietsen", legt de moeder uit. De politie kan nog niet reageren op de melding.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!