Nieuws

Pakjesboot gespot, opnames Sinterklaasjournaal in volle gang

ELBURG - Komt Sinterklaas dit jaar aan in onze provincie? In de haven van Elburg is de beroemde Pakjesboot 12 uit Spanje al gespot. Er werden de hele dag tv-opnames gemaakt.
De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar vanwege het coronavirus plaats zonder publiek en op een geheime locatie. In Elburg werden vandaag opnames gemaakt voor het Sinterklaasjournaal van de NTR, bevestigt een woordvoerder van de gemeente.
Opnames met een fanfare in Elburg. Ingezonden foto via RTV Nunspeet
Opnames met een fanfare in Elburg. Ingezonden foto via RTV Nunspeet
"Ze waren naarstig op zoek naar een locatie. Ze hebben ons gevraagd om in Elburg opnames te maken. Ze hebben snel een aanvraag ingediend en daar hebben we mee ingestemd", aldus de woordvoerder.

Intocht op 14 november

Volgens bronnen van Omroep Gelderland worden de beelden niet alleen gebruikt voor het Sinterklaasjournaal, maar ook voor de tv-uitzending van de intocht op 14 november. Mogelijk komen ze nog een keer terug in Elburg om meer opnames te maken.
De haven van Elburg is wel vaker het decor van tv-opnames. "Maar niet voor het Sinterklaasjournaal", aldus de woordvoerder. "Meer kan ik daar niet over zeggen."