Rivierengebied / Achterhoek

Desiré brengt soepjes en aandacht rond in Culemborg

Desiré Hak.
Desiré Hak. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Al maanden is Desiré Hak uit Culemborg er druk mee. Ze maakt pannen vol soep voor mensen die zich door de corona-uitbraak eenzaam voelen. De soep wordt naar de mensen thuisgebracht en ze krijgen daarbij ook nog een beetje aandacht van de bezorger.
Desiré moest dit jaar voorjaar natuurlijk ookt veel binnen blijven en voelde zich daardoor soms erg alleen. 'Ik zat thuis en deed niks. Op Facebook zag ik het initiatief Soepje Tilburg. Ik dacht dat kan en wil ik ook. Toen ben ik Soepje Desiré begonnen.'
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Sindsdien kookt Desiré elke woensdag samen met een aantal vrijwilligers soep in de keuken van buurtcentrum Bolderburen. Inmiddels krijgen zo'n 25 mensen elke week twee soepjes thuisbezorgd. Desiré wil de mensen niet alleen soep brengen. 'Het gaat niet alleen om het soepje maar ook om de aandacht. Als ik aan de deur kom, dan maak ik ook een praatje met de mensen.' 

'Ik wil nog meer mensen blij maken'

Het initiatief van Desiré wordt door verschillende instanties in Culemborg ondersteunt. Ze kan in ieder geval nog tot en met december door en ze hoopt nog langer. 'Ik hoop dat ik de soep volgend jaar elke week naar 50 mensen kan brengen', aldus Desiré. 
Desiré vertelt deze week alles over haar initiatief in het programma 'Dorpshuis van het jaar'. De komende weken gaan we bij Omroep Gelderland weer op zoek naar hét Dorpshuis van het jaar. Zes dorpshuizen en buurtcentra strijden om de titel. Deze week is Angelique bij buurtcentrum Bolderburen in Culemborg. Kijk het programma hieronder terug.
Dorpshuis van het jaar - Bolderburen in Culemborg