Nieuws

Boete voor café in Twello na overtreden coronaregels

De eigenaar van café Bakker in Twello moet een boete van 5.000 euro betalen.
De eigenaar van café Bakker in Twello moet een boete van 5.000 euro betalen. © Pixabay
TWELLO - De eigenaar van café Bakker in Twello moet een boete van 5.000 euro betalen voor het overtreden van de coronaregels. Uit controles bleek dat de horecazaak aan de Stationsstraat zich niet hield aan de noodverordening van de veiligheidsregio.
Een mystery guest kon onlangs, zonder zijn gegevens te hoeven invullen, de kroeg binnen wandelen. "Dom, want we vragen gasten daar wel naar", reageert eigenaar Leander Bakker. Hij baalt van de boete. "In ons café lopen mensen regelmatig in en uit om een sigaretje te roken, dan kan er om kwart voor 12 's avonds wel eens iemand tussendoor glippen."

'We zijn net politieagenten'

Volgens de veiligheidsregio waren er ook te weinig maatregelen genomen om cafégasten voldoende afstand te laten houden. Bakker vindt het moeilijk om gasten continu op de regels te wijzen. "We zijn net politieagenten", aldus de kroegbaas. "We proberen ons er allemaal aan te houden, maar dat lukt niet altijd."
De horecaondernemer kreeg al eerder een zogenoemde last onder dwangsom, omdat gasten zich bij de heropening van zijn café - eind mei - op het terras niet aan de anderhalvemeterregel hielden.
Burgemeester Penninx had naar eigen zeggen vervolgens een 'indringend gesprek' met de ondernemer. Het café kreeg de kans zich alsnog aan de coronamaatregelen te houden. Maar een mystery guest constateerde onlangs dus opnieuw overtreding van de regels. 

Teleurgesteld en boos

De burgervader zegt 'teleurgesteld en boos' te zijn dat de ondernemer geen verbetering heeft laten zien. Bakker zelf vindt het op zijn beurt 'heftig' hoe de gemeente hem aanpakt, en laat weten voorlopig nog voorzichtiger te zijn. "Het is al heel lastig om je kost te verdienen."
Gemeente en politie houden sinds de stijging van het aantal coronabesmettingen intensievere controles. Bij herhaalde overtredingen kan de veiligheidsregio ook overgaan tot sluiting. Bakker hoopt dat het zover niet komt. "Ik hou me aan de regels en ik ga ervan uit dat het niet meer gebeurd." 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!