Nieuws

Minister geeft opdracht tot oplossen fileproblemen A50

De A50 bij Ewijk.
De A50 bij Ewijk. © ANP
EWIJK - Minister Van Nieuwenhuizen heeft formeel opdracht gegeven om de fileproblematiek op de A50 bij knooppunt Ewijk aan te pakken. Ze heeft daarvoor een zogenoemde startbeslissing getekend.
De A50 tussen Nijmegen en Eindhoven is een zeer drukke snelweg en staat al jaren hoog in de filelijsten. De snelweg is overigens wel zeer belangrijk voor de economie. Er wordt in sectoren langs de snelweg zo'n 90 miljard euro per jaar omgezet.
In de nieuwe plannen wordt de snelweg verbreed en wordt de omgeving aangepakt, wat moet leiden tot een betere doorstroming van het verkeer.

Tientallen miljoenen

“We moeten ervoor zorgen dat als de economie straks na de coronacrisis weer aantrekt de infrastructuur op orde is. Ik ben blij dat we een start kunnen maken met de vele files op dit deel van de A50”, aldus de minister.
Het Rijk heeft 69 miljoen euro gereserveerd voor het aanpakken van de files. De provincies Noord-Brabant en Gelderland allebei nog eens 17 miljoen euro.

Nog jaren geduld

Het duurt nog wel even voor de schop de grond in kan. De verwachting is dat de plannen eind 2026 zijn afgerond, waarna gestart kan worden met de werkzaamheden. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!