Groesbeek

Oud-Achilles'29 voorzitter Harrie Derks zit nog vast

Harrie Derks zit nog altijd vast.
Harrie Derks zit nog altijd vast. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - De oud-voorzitter van Achilles'29, Harrie Derks, zit nog vast op verdenking van grooming. Dat meldt de politie donderdagmorgen.
Volgens een woordvoerster loopt het onderzoek naar de man uit Groesbeek nog steeds. De politie heeft de mogelijkheid om Derks in ieder geval nog drie dagen vast te houden, maar hij kan ook eerder worden 'heengezonden'. 
Rondom Derks ontstond dinsdagavond commotie nadat hij opdook in een online filmpje van pedojagers.
"Je bent ontmaskerd!", hoor je omstanders tegen de Groesbeker in zijn auto zeggen. "Ja, dat weet ik", antwoordt Derks. 

Aangifte tegen pedojagers

De voormalig voorzitter van de Groesbeekse club zou volgens de pedojagers een afspraak hebben gemaakt met een kind van 14 jaar. In werkelijkheid lijkt hij in de val te zijn gelokt. Daarom is Derks dinsdagavond zelf naar de politie gestapt. Hij zou daar aangifte hebben gedaan wegens smaad.
De politie besloot echter op basis van de destijds bekende informatie om hem aan te houden.

'Kunnen niks zeggen over aangiftes'

De politie wil donderdag niet zeggen of Harrie Derks inderdaad aangifte heeft gedaan van smaad. "Dat komt doordat de identiteit van de betrokkene al bekend is", meldt de woordvoerster.
Ook kan zij niet zeggen of meer mensen aangifte hebben gedaan tegen Harrie Derks, ook dat heeft te maken met de privacy. 

Filmpje offline gehaald

Het Facebook-account waarmee het filmpje online werd gegooid heeft inmiddels de video verwijderd. Volgens betrokkenen rondom het filmpje is dat gebeurd omdat de politie daarom gevraagd heeft. 
De politie zegt dat het onderzoeksteam niemand heeft gevraagd een filmpje offline te halen. "We onderzoeken nog wie de makers zijn en in het onderzoek hebben we natuurlijk al met een aantal mensen gesproken, maar er is dus niet gevraagd een filmpje offline te halen."
Donderdagochtend wil niemand bij de familie Derks een reactie geven op het voorval. Bij zijn oude club Achilles'29 willen ze vooral niet gerefereerd worden aan dit voorval. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!