Instellingen

Op deze groene plekken in Arnhem mag gewoon worden gebouwd

Op deze groene plekken mag gewoon worden gebouwd.
Op deze groene plekken mag gewoon worden gebouwd. © ANP

ARNHEM - Op 36 plekken in Arnhem die nu mogelijk een groene invulling hebben, mag worden gebouwd. Dat laat het college weten op verzoek van de gemeenteraad. Die had daarom gevraagd omdat het verdwijnen van groen voor bouwprojecten geregeld tot weerstand leidt, terwijl dit juridisch wel mag.

Dat was recent nog het geval op twee plekken in de wijk Elderveld, waar groen verdween ten behoeve van levensloopbestendige woningen en een opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld. Die onduidelijkheid moest worden weggenomen, vond een raadsmeerderheid.

Zij vroegen daarom een lijst met locaties die bestemd zijn om te bouwen maar in de praktijk een groene invulling hebben gekregen. De lijst waar wethouder Cathelijne Bouwkamp nu mee komt is 'mogelijk uitgebreider', omdat zij alle onbebouwde locaties heeft meegenomen. Dat zijn er 36 verspreid over de stad.

De kaart met alle onbebouwde bouwlocaties. Tekst gaat daaronder verder.

Overzichtskaart Arnhemse onbebouwde bouwlocaties. Afbeelding: gemeente Arnhem
Overzichtskaart Arnhemse onbebouwde bouwlocaties. Afbeelding: gemeente Arnhem

'Nooit gebouwd of gesloopt'

Er zijn verschillende redenen waarom de locaties nog niet bebouwd zijn, geeft Bouwkamp aan. Zo zijn er locaties waar al tientallen jaren gebouwd mag worden, maar waar dat nooit is gebeurd.

Ook zijn er plekken waar de bebouwing is gesloopt. Beoogde herontwikkeling is daar in veel gevallen nog niet gerealiseerd, zoals bij de Houtmanstraat in Presikhaaf en op grond langs de Nijmeegseweg.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!