Nieuws

Hier woonde de overleden gitarist Eddie Van Halen in Nijmegen

Eddie Van Halen in 2007.
Eddie Van Halen in 2007. © ANP
NIJMEGEN - Een van de meest succesvolle Nederlandse gitaristen Eddie Van Halen heeft zijn eerste levensjaren in Nijmegen gewoond. De bekende muzikant is gisteren op 65-jarige leeftijd overleden.
Eddie was twee jaar oud toen het gezin vanuit Amsterdam naar Nijmegen verhuisde. De vader van Eddie, Jan van Halen, speelde in de luchtmachtkapel aan de luchtmachtschool LIMOS.
Het gezin woonde in de wijk Heseveld, op de Rozemarijnstraat 59. In 1962 verhuisde de familie (vader, moeder en broer Alex van Halen) naar Pasadena in Californië.
De tekst gaat verder onder de foto.
De Rozemarijnstraat in Nijmegen.
De Rozemarijnstraat in Nijmegen. © Google Street View

Invloedrijkste gitarist aller tijden

Eddie was medeoprichter van de band Van Halen en wordt gezien als een van de meest invloedrijke gitaristen ter wereld. Zijn solo's in Runnin' with the Devil en Jump zijn basis geweest voor vele gitaarsolo's van andere bands. 
De gitarist kampte al langere tijd met kanker.
Fan van Van Halen Winston wil dat de gitarist in Nijmegen een straat naar zich vernoemd krijgt. In Lent bestaat al een muziekbuurt met onder meer de Queenstraat, Kinksstraat en Deep Purplestraat.
Hier woonde de overleden gitarist Eddie Van Halen in Nijmegen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!