Nieuws

Bizar ongeluk in finale wielerwedstrijd door laaghangende helikopter

Etienne van Empel in actie.
Etienne van Empel in actie. © ANP
TRICHT - Profwielrenner Etienne van Empel uit Tricht is dinsdagmiddag hard ten val gekomen in de vierde etappe van de Giro d'Italia. Opmerkelijk is dat hij niet in de dranghekken terecht kwam, maar dat de dranghekken tegen hem aan vlogen. Een laaghangende helikopter zou de veroorzaker zijn.
Dat meldt de NOS. "Ik weet niet precies wat er gebeurde, alleen dat er ineens dranghekken de weg op vlogen en ik op de grond lag", laat Van Empel weten, die fietst voor de Vini Zabù-ploeg. "Gelukkig heb ik alleen wat snijwonden aan mijn vingers, maar mijn ploeggenoot is er wel echt slecht aan toe."
Van Empel fietste op eigen kracht de etappe nog uit, maar zijn Italiaanse ploeggenoot Luca Wackermann hield er een gebroken jukbeen aan over.

Stapt niet af

De in Tricht geboren wielrenner stapt niet af en zal woensdag in de vijfde etappe weer van start gaan. Zich boos maken over mogelijke fouten van de organisatie is voor nu nog te vroeg.
"Ik wil gewoon eerst afwachten hoe het met Luca is", aldus een bezorgde Van Empel. "Dit had voorkomen kunnen worden en dat is eigenlijk niet acceptabel."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!