Gemeente Wageningen

Dit chocolaatje moet de conditie van ouderen verbeteren

WAGENINGEN - Een bonbon die je conditie verbetert. Het lijkt een tegenstelling: chocolaatjes snoepen en daar fysiek beter van worden. Toch heeft de Wageningse Patrick Tassignon precies dat ontwikkeld. De Praleucine-bonbon moet ouderen helpen hun spierkracht en conditie te verbeteren.
Ontwikkelaar Tassignon maakte de bonbon omdat hij uit gesprekken met ouderen merkte dat er behoefte aan is. "Het is belangrijk dat ouderen zelfstandig blijven en plezier houden in de activiteiten die ze ondernemen. Deze bonbon is heel lekker, maar daarnaast verrijkt met vitamine D en leucine", legt hij uit. 
En wat goed voor ons is, mag ook best lekker zijn. "Van vitamine D is bekend dat het de spierfunctie ondersteunt bij veroudering. Leucine is een essentieel aminozuur en een bouwstof voor spieren."
Bekijk hier de reportage:
Dit chocolaatje moet de conditie van ouderen verbeteren

Bonbonnetje als beloning

De bonbons liggen sinds dit weekend bij de drogist en apotheken in Wageningen. Maar het is niet de bedoeling dat mensen lui onderuitgezakt op de bank gaan liggen en de bonbon z'n werk laten doen.
Bij de aankoop kunnen mensen hun spierkracht testen met een handmeter en de bonbons worden verkocht met een folder waarin spierkrachtoefeningen staan en recepten voor eiwitrijke voeding.
"Mensen mogen het wel dagelijks nemen, maar het is het best dat ze het gaan zien als een soort beloning na het sporten bijvoorbeeld. Dan werkt het optimaal."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!