Nieuws

Fileleed Wageningen: er is na acht jaar praten een oplossing

Fileleed Wageningen: er is na acht jaar praten een oplossing bedacht.
Fileleed Wageningen: er is na acht jaar praten een oplossing bedacht. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Al acht jaar wordt er over gesproken, maar nu is er een knoop doorgehakt: de drukte in de spits in Wageningen wordt aangepakt. De provincie kiest voor het verbeteren van de bestaande route. Door de zogenoemde Campusroute gaat een streep.
De Mansholtlaan wordt verbreed tot vier rijstroken, de Nijenoord Allee blijft bestaan uit twee rijstroken. Op die laatste weg wordt een onderdoorgang voor het doorgaand verkeer gebouwd, zodat fietsers veilig naar de Wageningen Universiteit kunnen.
Met het plan is tussen de 32 en 38 miljoen euro gemoeid. De onderdoorgang zorgt dat dat bedrag hoger uitvalt dan eerst werd berekend, dat scheelt zo'n zes miljoen euro.

In 2025 klaar

De Campusroute rondom de universiteit was lange tijd de beoogde oplossing. Tot uit verkeersmodellen bleek dat het verkeer minder hard toeneemt dan gedacht. Daardoor kwam ook het aanpakken van de bestaande route weer als oplossing in beeld. De provincie hoopt dat de schop tussen 2022 en 2024 de grond in kan.
De weg moet dan tussen 2023 en 2025 klaar zijn.

Niet iedereen blij

22 partijen gaven de afgelopen maanden hun voorkeur aan. Meer dan de helft was voor de bestaande route, de bewoners van Roghorst en Tarthorst hoopten juist op de Campusroute. Ze vrezen dat de verkeersdrukte tot meer overlast zal zorgen.

Zie ook: