Gemeente Maasdriel

Man verstopt zich in het riet, maar wordt alsnog opgepakt

© Jan van den Bogart/Flickr.
HEDEL - Hij gooide zijn schoenen uit en verstopte zich in het riet, maar een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kon uiteindelijk in Hedel worden aangehouden na een achtervolging. De auto bleek gestolen.
De wagen reed in de nacht van zondag op maandag over de A2. De politie zag dat hij gestolen kentekenplaten had en besloot het voertuig daarom te achtervolgen in de richting van Enspijk en Zaltbommel. Toen de auto tot stoppen werd gedwongen, negeerde de bestuurder het stopteken.
Uiteindelijk kwam het voertuig wel tot stilstand bij de afrit Hedel. De bestuurder ging er rennend vandoor en vluchtte een weiland in. Toen de politie met een speurhond ging zoeken, werden er eerst twee schoenen gevonden. Daarna werd ook de bestuurder gezien, die zich had verstopt achter een rietkraag. 
Na het dreigen met een politiehond kon de man alsnog worden aangehouden. De kentekenplaten bleken gestolen te zijn in Amsterdam en de auto in Hoofddorp. De politie doet onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!