Nieuws

Meerdere vernielingen op begraafplaats in Aalten, politie gaat extra controleren

© Politie Aalten/Dinxperlo
AALTEN - Op de begraafplaats aan de Varsseveldsestraatweg in Aalten zijn in de afgelopen weken meerdere vernielingen gepleegd. Er werden onder andere meerdere bloempotten vernield.
“We vermoeden dat het kwajongensstreken zijn”, zegt agent Niels Klumper van de politie in Aalten over de vernielingen die tussen half september en begin oktober plaatsvonden. “Niemand van de mensen die melding maakte heeft ruzie met iemand.”
Bij diverse graven werden vernielingen aangericht. “Er is een glazen pot kapot gegooid en er werd een marmeren bloemstuk weggegooid.” Meerdere bezoekers van de begraafplaats maakten melding. “De meldingen kwamen van mensen die het opviel en een iemand merkte de vernielingen toen het graf van een dierbare bezocht werd”, zegt Klumper.

Extra controles

De politie heeft de zaak in onderzoek, maar Klumper geeft aan dat het lastig is. “Er zijn geen camerabeelden. We hopen dat het ter sprake komt en dat de daders zich zo gaan melden of dat ze betrapt worden door bezoekers.”
Om verdere vernielingen te voorkomen, wordt er extra gecontroleerd. “We hebben het serieus opgepakt en controleren er meerdere keren tijdens de dienst.”