Nieuws

NEC slaat grote slag, club zo goed als rond met Javier Vet

Javier Vet als speler van De Graafschap.
Javier Vet als speler van De Graafschap. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC staat voor een grote slag op de transfermarkt. De Nijmeegse club heeft Javier Vet bijna binnen.
De 27-jarige middenvelder is transfervrij en geldt aan een directe versterking. Vet speelde de afgelopen twee seizoenen voor De Graafschap. Na een stroeve start door ziekte ontpopte hij zich als een belangrijke speler bij de Doetinchemse club. Afgelopen seizoen behoorde hij steevast tot de uitblinkers en scoorde hij ook vijf keer. Eerder speelde hij voor Almere City FC.

Vet had diverse mogelijkheden

Javier Vet wilde naar de eredivisie en zou bij promotie zijn contract bij De Graafschap met twee jaar hebben verlengd. Maar dat ging niet door, toen de rechter besloot dat er geen clubs zouden promoveren na het niet afgemaakte seizoen. Er was wel belangstelling voor Vet, onder meer uit Engeland, Polen en Armenië. Hij wilde zelf niet naar Oost-Europa en daarna werd er niets meer concreet. Daarom heeft hij nu voor NEC gekozen.
Met de komst van Vet anticipeert NEC op de blessuregevoeligheid bij routinier Edgar Barreto. Die heeft sinds een val op de training rugklachten. Naast Vet en Barreto zijn Jordy Bruijn, Dirk Proper en Syb van Ottele de kandidaten voor de twee centrale posities op het middenveld in het 4-4-2 systeem van trainer Rogier Meijer.