Nieuws

Annemiek van Vleuten toch naar WK ondanks gebroken pols

© ANP
IMOLA - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen gaat zaterdag toch haar wereldtitel verdedigen. Dat meldt de NOS. Ze leek niet te kunnen deelnemen aan de titelstrijd in het Italiaanse Imola omdat ze een week geleden haar pols brak bij een val in de Giro Rosa.
"Ja, ik ga rijden", zegt de regerend wereldkampioene bij haar vertrek richting Imola tegen de NOS. "Dat denk ik wel, ja. Ik ga het vrijdag echt bekend maken, maar gisteren was wel heel hoopgevend."
De pols van Van Vleuten is met een operatie vastgezet, waardoor ze alweer heeft kunnen trainen. "Een heel felle demarrage zat er gisteren niet in. Maar als ik zie hoe snel ik herstel, verwacht ik dat het zaterdag nog een heel stuk beter zal zijn", spreekt Van Vleuten hoopvol.

'Ik kan niet geloven dat ik hier sta'

En dat nadat haar wereld een week geleden even was ingestort. "De Giro is voorbij, het WK voorbij en het hele seizoen voorbij, dacht ik. Ik kan ook niet geloven dat ik hier sta."
Volgens Van Vleuten hebben doktoren haar verzekerd dat er geen andere risico's zijn mocht ze nog een keer op haar pols vallen.
De 37-jarige Van Vleuten besloot wel om niet mee te doen aan de tijdrit, omdat ze het parcours niet heeft kunnen verkennen. Nu heeft ze haar pols zo lang mogelijk rust kunnen geven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!