Nieuws

TERUGKIJKEN | Herdenking gevallen Airborne-soldaten in Oosterbeek

De herdenking in 2019.
De herdenking in 2019. © Omroep Gelderland
OOSTERBEEK - Op de Airborne-begraafplaats in Oosterbeek liggen meer dan 1750 geallieerde militairen begraven, die gesneuveld zijn tijdens de Slag om Arnhem. Tijdens de herdenking op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek worden zij herdacht.
Kijk hier de herdenking terug:
Traditioneel worden de militairen op de zondag van het Airborne-weekend met groot eerbetoon herdacht in het bijzijn van veteranen, hun familie en duizenden andere bezoekers. Schoolkinderen uit de omgeving leggen dan bloemen bij de witte grafstenen.
Dit jaar is de herdenking vanwege het coronavirus besloten. De 'bloemenkinderen' zijn er niet bij. Verder zijn alle wegen naar de begraafplaats afgesloten, ook voor wandelaars en fietsers.
"Het is de eerste keer sinds 1945 dat er geen veteranen, nabestaanden of andere bezoekers welkom zijn bij de herdenkingsdienst op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. Dat is heel verschrikkelijk", zei organisator Erik van der Meiden onlangs al.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!