Instellingen

Locoburgemeester Wageningen wil maximaal tien studenten in kroeg

Foto ter illustratie. PickPik
Foto ter illustratie. PickPik
WAGENINGEN - 'Laat niet meer dan tien studenten toe in de kroeg.' Die oproep doet de locoburgemeester van Wageningen aan de plaatselijke horeca. Vanaf deze vrijdag geldt zijn dringende advies.
Horecaondernemers in Wageningen moeten erop toezien dat grote groepen worden geweigerd, zegt locoburgemeester Leo Bosland. Hij hoopt met de maatregel te voorkomen dat in Wageningen landelijk of regionaal opgelegde strengere maatregelen genomen gaan worden.

Meeste gevallen naar verhouding

Het aantal coronabesmettingen in de studentenstad loopt al een poos op. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend had de plaats naar verhouding de meeste gevallen van heel Nederland. Er werden zestien positieve tests geregistreerd, wat neerkomt op meer dan 40 gevallen op elke 100.000 inwoners.
Donderdag was het getal zo hoog dat de Bosland vrijdag het speciale coronateam van de veiligheidsregio Gelderland-Midden bij elkaar liet komen. Er is ook contact geweest met minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs.

Inwijdingsceremonies

Bosman wijst de horecabazen erop dat een ontheffing aangevraagd moet worden voor een zogenoemde inaugurele activiteit in hun zaak met eerstejaarsstudenten. Zulke activiteiten vinden op het moment veel plaats. De veiligheidsregio beslist of de ontheffing wordt verleend.
Zonder ontheffing is zo'n activiteit illegaal en kan de politie optreden, aldus Bosman. Wageningen belegt volgende week samen met de universiteit en de GGD een bijeenkomst voor studenten, om ze te informeren over wat er met het oog op het stijgende aantal besmettingen wel en niet kan in studentenhuizen en binnen verenigingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!