Instellingen

Speler Vitesse besmet met coronavirus

Jacob Rasmussen heeft ook corona.
Jacob Rasmussen heeft ook corona. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Naast de acht stafleden van Vitesse die besmet zijn geraakt met het coronavirus is ook verdediger Jacob Rasmussen positief getest op het virus. Dat werd vrijdag bekend.
Het kwam naar voren uit de laatste resultaten van de coronatests. De overige stafleden en de andere selectiespelers werden negatief getest.
Rasmussen heeft woensdag uit voorzorg al geen contact meer gehad met medespelers en heeft de trainingen van donderdag en vrijdag overgeslagen.
Vitesse kan daardoor met een bijna fitte selectie aantreden tegen Sparta in de Airborne-wedstrijd. Edward Sturing staat zaterdag als trainer voor de groep om hoofdtrainer Thomas Letsch te vervangen.

Grootste corona-uitbraak in voetbal

Donderdag werd bekend dat hoofdtrainer Thomas Letsch, assistent-trainers Joseph Oosting, Jan Fiesser en de andere stafleden Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends en Dennis van der Meulen en fysiotherapeut Jos Kortekaas corona hebben opgelopen.
Niet eerder werd een Nederlandse profclub in één keer zo hard geraakt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!