Nieuws

Elf coronabesmettingen in wooncentrum ouderen Ugchelen

Foto ter illustratie: Pickpik
Foto ter illustratie: Pickpik
UGCHELEN - Wooncentrum De Sprengenhof in Ugchelen is voor 48 ouderen zeker tien dagen op slot gegaan voor bezoek, na besmetting van zeven bewoners en vier medewerkers. Dat bevestigt woordvoerder Rachel van der Werf vrijdagavond.
De besmette bewoners zijn overgebracht naar afdeling De Crocus van De Heemhof in Apeldoorn, waar zij in isolatie zijn gegaan. De vier medewerkers zitten in thuisisolatie. De andere 41 bewoners en andere medewerkers zitten in spanning in afwachting van hun test.

Testen, testen, testen

"We hebben 85 medewerkers, die op de locatie werken, die van 'binnen naar buiten' en 'in schillen' worden getest. De mensen die contact hebben gehad met besmette personen worden als eerste getest en van daaruit zo nodig ook weer andere medewerkers.", legt Van der Werf uit.
Onder de 85 medewerkers zijn bijvoorbeeld ook nog veel mensen die bijvoorbeeld een of twee dagen per twee weken werken, en bijvoorbeeld niet de afgelopen twee weken."

Buiten de deur houden

De uitbraak is een domper voor het wooncentrum van Atlant en de bewoners. "Ja, helaas hebben we het niet niet buiten de deur weten te houden", aldus Van der Werf.
Of de bezoekersstop na tien dagen weer opgeheven kan worden hangt mede af van de uitkomst van de testen die nog worden gedaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!