Gemeente Heerde

9 coronabesmettingen bij Heerdense zangkoren

© Pixabay
HEERDE - Een aantal zangkoren in Heerde was weer aan het zingen geslagen, nadat de coronacrisis het dorp vol raakte. Onder leden van die koren zijn nu negen besmettingen vastgesteld. Om welke koren het gaat is onbekend. De gemeente doet een dringend verzoek 'voorlopig af te zien van repetities en uitvoeringen'.
"Corona is nog niet klaar met ons", begint locoburgemeester Wolbert Meijer uit Heerde een bericht aan zijn inwoners. Heerde werd aan het begin van de coronacrisis zwaar getroffen. Eén van de vermoedelijke brandhaarden was destijds mannenkoor De Lofzang. Dat koor repeteert nog niet.

Samen verwerken

Er zijn negen besmettingen bij twee koren, laat de GGD aan de gemeente weten. De gemeente heeft aan die koren, maar ook aan anderen, verzocht voorlopig te stoppen met repeteren.
Bekijk hier een video over corona in Heerde: 
Mannenkoor De Lofzang is vanwege de grootte van het koor nog niet bij elkaar geweest. Om met een kleine 80 mannen samen te repeteren is een gigantische ruimte nodig.
Daarnaast willen de leden van dat koor eerst samen verwerken wat ze hebben meegemaakt, voordat ze weer gaan repeteren. Een aantal van de leden stief, vermoedelijk aan corona. 

'Houd vol'

Het bericht aan de Heerdenaren wordt als volgt afgesloten door Meijer: "Om te zorgen dat de cijfers in de gemeente Heerde niet verder gaan stijgen, blijft het belangrijk om ons aan de basisrichtlijnen te houden. Dus houd vol! Alleen samen houden we corona onder controle."