Gemeente Zaltbommel

11-jarige Mathijs heeft al een lasdiploma (en een YouTube-kanaal)

© Omroep Gelderland
BRAKEL - De 11-jarige Mathijs ten Hagen uit Brakel zit in groep 8 maar heeft nu al zijn lasdiploma gehaald. Hij is gek van lassen en heeft een eigen YouTube-kanaal waar hij filmpjes over zijn passie post.
Zo'n twee jaar geleden begon Mathijs met lassen. Eerst vond zijn vader Gerrit het nog wat gevaarlijk, maar na wat aandringen mocht Mathijs het toch ook een keer proberen. Hij bleek meteen talent te hebben voor metaalbewerking. Dat kwam ook door alle YouTube-filmpjes die hij had gekeken van Harry the Ferryman en Master Milo die in hun video's laten zien hoe je moet lassen. 
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
11-jarige Mathijs heeft al een lasdiploma (en een YouTube-kanaal)
Binnen de kortste keren had Mathijs het lassen onder de knie en daarna besloot hij een lasopleiding te gaan doen. Onlangs behaalde hij een officieel lasdiploma, iets wat meestal pas op het vmbo of mbo gebeurt. 
Net als zijn grote voorbeelden timmert Mathijs inmiddels ook aan de weg op YouTube. Hij heeft inmiddels ruim 1.600 abonnees op zijn kanaal en van sponsoren ontvangt hij apparatuur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!