Instellingen

Wageningen heeft relatief meeste coronabesmettingen

Op de fiets door de teststraat in Wageningen.
Op de fiets door de teststraat in Wageningen. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Relatief de meeste positieve coronatests in heel Nederland komen uit Wageningen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM. Wageningen telde dinsdag 16 positieve covid19-uitkomsten. Studenten voeren de boventoon.
Dat lijkt weinig, maar betekent 40,3 besmettingen op 100.000 inwoners. Daarmee scoort studentenstad Wageningen het hoogst van alle gemeenten. Amsterdam zit op 27,4 gemiddeld aantal positieve tests per 100.000 inwoners, Rotterdam op 25.
Tellen we alleen het werkelijke aantal positieve testuitslagen op covid-19 dan staat Nijmegen bovenaan. De Waalstad kreeg er dinsdag 26 coronabesmettingen bij, Ede 17 en Arnhem 12.
"We hebben de besmette personen goed in beeld", meldt een woordvoerster van de GGD Gelderland-Midden. "Maar laten we het niet groter maken dan het is. Het getal van 40,3 besmettingen op 100.000 inwoners springt eruit, maar Wageningen is een kleine gemeente. Het is wel een situatie om in de gaten te houden."
De drie Gelderse veiligheidsregio's hebben hun eigen 'koplopers' wat betreft besmettingen. In Noord- en Oost-Gelderland staat 'relatief' Hattem bovenaan met 16 positieve tests op 100.000 inwoners, dinsdag. Totaal 26 mensen zijn gisteren positief getest in deze veiligheidsregio.
Gelderland-Midden schreef 73 besmettingen bij. Gelderland-Zuid steeg met 44 positief geteste personen, daarvan komen dus verreweg de meeste op het conto van Nijmegen
Woensdagochtend zijn in hele het land 1546 nieuwe coronabesmettingen gemeld, na dinsdag (1387) een nieuw dagrecord..
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!