Nieuws

Mes doorboorde lever van slachtoffer; 11 tips over steekpartij Hoevelaken

De plek van het incident in Hoevelaken.
De plek van het incident in Hoevelaken. © Alfred Ruitenga/NewsUnited
HOEVELAKEN - De politie heeft elf tips gekregen over een steekpartij, vorige maand in Hoevelaken. Een jongen van 18 werd daarbij in zijn buik gestoken. Het tv-programma Opsporing Verzocht stond dinsdagavond stil bij de zaak.
In het ziekenhuis werd vastgesteld dat het mes dwars door de lever van de jongeman ging. De moeder van het jonge slachtoffer deed in de uitzending haar verhaal. "Het was echt heel erg en het heeft een enorme impact op onze zoon en op ons als gezin", zei ze in Opsporing Verzocht
Een politiewoordvoerster kon woensdagmorgen nog niets zeggen over de bruikbaarheid van de tips. Ze worden nagetrokken.

Conflict dat moest worden 'opgelost'

De aanleiding van het gebeurde op de De Brink in Hoevelaken op zaterdagnacht 8 augustus zou een conflict tussen meerdere jongeren zijn. De ruzie zou die nacht worden 'opgelost'. 
Het slachtoffer zou met de ruzie niets te maken hebben gehad en willekeurig zijn neergestoken. Zijn moeder: "Hij is meer een susser, dan dat hij zelf ruzie zou maken."
Kijk hier de uitzending van Opsporing Verzocht terug, de tekst gaat eronder verder:

Twee verdachten gezocht

De politie zoekt twee verdachten, naar schatting tussen 16 en 18 jaar. Beiden hadden die nacht een mes op zak en een van hen heeft daadwerkelijk gestoken. Ze zouden wonen in Amersfoort of omgeving.
De verdachten kwamen dinsdag onherkenbaar in beeld; ze krijgen een week de tijd om zich op het politiebureau te melden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!