Instellingen

Aantal coronabesmettingen in Gelderland bijna verdubbeld

Het aantal positieve coronatests in Gelderland is bijna verdubbeld.
Het aantal positieve coronatests in Gelderland is bijna verdubbeld. © ANP
ARNHEM - In onze provincie zijn de afgelopen week 654 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een week eerder, toen de teller van het RIVM stopte bij 352.
In heel het land werden 8.265 besmettingen vastgesteld. Een week eerder waren dat er nog 5.427.
Bekijk hier hoeveel besmettingen er de afgelopen twee weken in jouw gemeente zijn gemeld:
Een recordaantal mensen liet zich testen op het coronavirus. In de afgelopen week waren er bijna 200.000 mensen te vinden in de teststraten van de GGD. Het percentage positieve tests in heel het land steeg van 2,8 naar 3,9 procent.
Het reproductiegetal liep op naar 1,38. Dat wil zeggen dat op dit moment 100 mensen met het coronavirus samen 138 mensen besmetten.

Zes Gelderse ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames is ook toegenomen. De GGD's hebben afgelopen week 92 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. In onze provincie gaat het om zes nieuwe opnames.
Verder was er afgelopen week één sterfgeval door corona te betreuren in Gelderland. In heel het land liep het aantal nieuw gemelde doden terug van 17 naar 14.
Door achterstanden bij de GGD worden doden en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven. Sommige opnames en overlijdens waren dan ook niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!