Gemeente Bronckhorst

Tbs met dwangverpleging voor man uit Hengelo die ouders doodde

De verdachte tijdens de inhoudelijke behandeling. Tekening: Nicole van den Hout
De verdachte tijdens de inhoudelijke behandeling. Tekening: Nicole van den Hout
ZUTPHEN - De 27-jarige man uit Hengelo die vorig jaar oktober zijn beide ouders om het leven bracht, heeft woensdag tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen door de rechtbank in Zutphen.
Volgens de rechter verkeerde de zoon van het gezin in een ernstige psychotische toestand. Daarom krijgt de man geen gevangenisstraf opgelegd. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak - twee weken geleden - werd al duidelijk dat de man volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens zijn daad. De man kampt al jaren met psychische problemen.
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 
Tbs met dwangverpleging voor man uit Hengelo die ouders doodde

Boos op instanties

Zijn broer sprak twee weken geleden tijdens de zitting. Hij liet blijken dat hij vooral boos is op de instanties die zijn broertje niet hebben kunnen helpen. "Naar mijn mening is er van alles misgegaan. Dit heeft er volgens mij voor gezorgd dat het zo misgegaan is. Wij hebben ons twaalf jaar lang als gezin afgevraagd wat er mis was met mijn broertje. We hebben twaalf jaar in onzekerheid geleefd, maar niemand kon ons helpen", zei hij.
De 27-jarige man liet tijdens de inhoudelijke behandeling weten dat hij deze straf heftig vindt, maar dat hij hier wel tevreden mee is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!