Instellingen

Het wordt weer snikheet; warmste Prinsjesdag ooit

Het wordt vandaag weer snikheet.
Het wordt vandaag weer snikheet. © ANP
ARNHEM - Wie van tropische temperaturen houdt, kan ook vandaag nog volop genieten. Het belooft opnieuw een snikhete dag te worden. Volgens Michiel Severin van Weerplaza stijgt het kwik naar 31-32 graden. Daarmee zou het de warmste Prinsjesdag ooit zijn.
"De hoogste waarde die we op 15 september hebben gehad is 30,2 graden op vliegveld Deelen op de Veluwe", vertelt de weerman op Radio Gelderland. Hij denkt dat het vandaag misschien nog wel warmer wordt dan 32 graden.

Warmste septemberdag ooit?

Mogelijk gaat deze dinsdag ook de boeken in als de warmste septemberdag sinds de start van de metingen. Dan moet het record van gisteren worden verbroken, want toen steeg het kwik naar 32,7 graden.
Hoewel het woensdag nog 26 graden kan worden, lijken er voorlopig geen tropische dagen meer aan te komen. "Morgen steekt er een noordelijke wind op. Dat heeft te maken met een koufront dat koelere lucht brengt, maar ook zonnige perioden", legt Severin uit. Volgens hem keldert de temperatuur donderdag naar zo'n 20 graden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!