Instellingen

Geen straf voor 'dronken' automobilist, hij kon er niets aan doen

Foto ter illustratie. Flickr
Foto ter illustratie. Flickr

HUISSEN - Een 34-jarige man uit Huissen is vrijgesproken van het rijden onder invloed van alcohol. Hij blijkt namelijk het zeldzame auto-brouwerijsyndroom te hebben, waardoor suiker in zijn lichaam wordt omgezet in alcohol.

De man veroorzaakte afgelopen november een ongeval in zijn woonplaats. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en raakte twee tegenliggers. De tegenliggers hielden er alleen blikschade aan over, zelf raakte hij gewond.

Man had niet gedronken

Bij controle bleek dat de Huissenaar een alcoholpromillage van 2,34 in zijn bloed had, bijna vijf keer meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid. De man zei echter niet gedronken te hebben.

Na het ongeluk liet hij zich uiteindelijk onderzoeken in het ziekenhuis, waar is vastgesteld dat hij aan het auto-brouwerijsyndroom lijdt. De officier van justitie eiste daarom al vrijspraak in de zaak. 

De politierechter gaat daar nu in mee. In de tenlastelegging wordt de man namelijk verweten dat hij de auto bestuurde na gebruik van een alcoholhoudende drank, maar de rechter kan niet uitsluiten dat zijn aandoening het hoge alcoholpercentage heeft veroorzaakt. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!