Nieuws

Arnhemmer geeft kwetsbaren een stem met ludieke actie

#Geendorhout voor meer licht op de risicogroep.
#Geendorhout voor meer licht op de risicogroep. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Alle ogen zijn deze dinsdag gericht op Den Haag, als de Miljoenennota wordt gepresenteerd. Mensen uit de coronarisicogroep grijpen Prinsjesdag dit jaar aan om hun stem te laten horen. Niet letterlijk, want dat gaat nu eenmaal niet, maar door middel van een rijdend ledscherm. Tim Kroesbergen uit Arnhem is één van de initiatiefnemers.
"Er zijn veel mensen die sinds het begin van de coronacrisis, in maart, niet meer buiten zijn geweest", vertelt Kroesbergen die zelf rolstoelgebonden is en een longaandoening heeft. Hij heeft zich samen met een groep andere kwetsbare mensen verenigd in de beweging #geendorhout.
"Het gaat om ouderen, maar ook om jonge mensen zoals ik die vanwege hun chronische ziekte problemen hebben met hun longen of immuunsysteem. Het risico om door corona ernstig ziek te worden is levensgroot", legt hij uit.

Ludieke actie

Met de ludieke actie hopen ze dat er meer aandacht komt voor mensen in de risicogroepen. "Gehandicapten krijg je niet zo maar op het Malieveld verzameld, dat is heel ingewikkeld, dus moet je inventief zijn." Daarom dus een ledwagen die citaten deelt die mensen uit de risicogroep onlangs op social media postten. 
Kroesbergen hoopt dat de politiek reageert. "Dat ze strenger worden, meer gaan controleren op het dragen van mondkapjes bijvoorbeeld. Maar ook drukte in steden meer gaan reguleren." Wat dat betreft vreest hij de naderende herfst en winter. "Als je het oplopende aantal besmettingen in Arnhem ziet alleen al, dan maak ik mij grote zorgen."
Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met Tim Kroesbergen:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!