Gemeente Heerde

Dode gevonden in woning, één aanhouding

De plek van het onderzoek.
De plek van het onderzoek. © Stefan Verkerk
HEERDE - In een woning aan de Korte Heegde in Heerde is vrijdagavond een dode gevonden. De politie heeft één persoon aangehouden. Dat maakte de politie aan het begin van de nacht bekend op Twitter.
Laat op de avond ging de politie en daarna ook de zogenoemde Forensische Opsporing richting de woning in Heerde. Sindsdien wordt onderzoek gedaan. Er staat een Plaats Delict-unit voor het huis en het huizenblok is afgezet met lint.
In het huis zouden een vrouw met haar zoon wonen. De politie zou daar eerder nog aan de deur hebben gestaan, tevergeefs. Volgens buurtbewoners hadden moeder en zoon nog weleens ruzie en ging de politie vaker richting het huis.
Een buurtbewoner heeft gezien dat rond middernacht een persoon geboeid is afgevoerd. Hij kon van een afstand niet zien of het een man of vrouw was. 
Wat zich precies heeft afgespeeld in de woning is nog onduidelijk. Ook wie door de politie werd aangehouden en waarom, is op dit moment onbekend. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!