Instellingen

Twee Achterhoekse voetbalclubs op slot na feestje met besmette jongeren

KSV Vragender en Erix Lievelde voetballen dit weekend niet.
KSV Vragender en Erix Lievelde voetballen dit weekend niet. © Pixabay
KSV Vragender.
KSV Vragender. © Google Street View

VRAGENDER - De Achterhoekse voetbalclubs KSV Vragender en Erix Lievelde sluiten dit weekend de deuren. Alle wedstrijden worden afgelast nadat er in het dorp Vragender twee jongeren besmet zijn met corona, legt voorzitter Jan van de Wolfshaar van de plaatselijke KSV uit. Op een 'klein feestje' zijn de besmette jongeren in contact gekomen met leden van de club.

"Het is een klein dorp, een hechte gemeenschap", vervolgt Van de Wolfshaar over het ruim 1100 inwoners tellende Vragender. "Jongeren hebben contact met elkaar." En afgelopen zaterdag zouden die een 'gezellige avond' hebben gehad in een van de straten.

'Gooien alles eruit'

Van zijn leden is nog niemand positief getest, benadrukt Van de Wolfshaar. "Maar de meeste testuitslagen moeten nog binnenkomen." Hij neemt dan ook het zekere voor het onzekere. "Dus gooien we nu alle wedstrijden eruit. Maar als alle uitslagen goed blijken te zijn, kan het weer gewoon doorgaan." Daarover hoopt de voorzitter begin volgende week duidelijkheid te hebben.

En omdat zijn club Erix Lievelde veel samenwerkt met KSV, besloot voorzitter Han Ressing zich bij het besluit van zijn collega aan te sluiten. "We trainen en spelen met elkaar", licht Ressing toe. Ook bij hem wachten momenteel verschillende leden op testuitslagen. Het hele dorp is volgens Ressing op de hoogte. Of andere organisaties of ondernemingen ook voorzorgsmaatregelen nemen, weet hij niet.

Uitbraak in Silvolde

Begin deze maand ging het sportpark in Silvolde al op slot na een corona-uitbraak. Daar waren zeker 21 positieve tests.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!