Nieuws

Kermis in Zetten ontruimd na overtreden coronaregels

Kermisgangers verzamelen zich buiten het kermisterrein in Zetten.
Kermisgangers verzamelen zich buiten het kermisterrein in Zetten. © Nico Sterrenberg
ZETTEN - Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van Overbetuwe heeft vrijdag de kermis op het Julianaplein in Zetten gesloten. De organisatie hield zich niet aan de afspraken omtrent de coronamaatregelen, laat de gemeente weten.
"Heel spijtig dat we deze beslissing moeten nemen, maar we hebben geen andere keuze", aldus burgemeester Hoytink-Roubos. "We maken deze afspraken niet voor niets. Ondanks meerdere waarschuwingen en herstelmogelijkheden heeft de organisatie zich daar helaas niet aan gehouden." 
Volgens de gemeente deden de problemen zich herhaaldelijk voor. Er was een maximum van 150 bezoekers ingesteld en er moest een eenrichtingsverkeer worden gehanteerd. Dat lukte twee dagen op rij niet.

Geen toezicht

De organisatie bleek donderdag het terrein niet volledig te hebben afgezet. Tevens was het toezicht op het maximaal aantal bezoekers niet permanent aanwezig. De gemeente waarschuwde de organisatie en gaf aan dat het terrein aangepast moest worden.

Opnieuw in de fout

Volgens handhavers werd vrijdag wederom geen toezicht op het aantal bezoekers gehouden en werd het eenrichtingsverkeer niet gehandhaafd. Daarop werd besloten de kermis permanent te sluiten. Zaterdag zou de laatste dag zijn.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!