Gemeente Berkelland

Heropening tbs-kliniek in Rekken gaat niet door

De oude tbs-kliniek in Rekken krijgt geen tweede leven.
De oude tbs-kliniek in Rekken krijgt geen tweede leven. © Omroep Gelderland
REKKEN - De voormalige tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken krijgt toch geen tweede leven. Dat laten de forensisch psychiatrische centra de Rooyse Wissel en Kijvelanden weten.
De Rooyse Wissel en Kijvelanden hebben vrijdag aan burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland laten weten dat de plannen niet doorgaan. Een landelijk onderzoeksteam zou de haalbaarheid bekijken, maar gebleken is dat er niet genoeg vraag is voor een tbs-kliniek in de Achterhoek.
Reden voor het onderzoek was juist een landelijk capaciteitsprobleem. In de Achterhoek zou de vraag echter stagneren, waardoor De Rooyse Wissel zijn pijlen op andere locaties gaat richten.

Positieve reacties

De voormalige kliniek Oldenkotte staat sinds eind 2014 leeg en is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. In Rekken werd positief gereageerd op de plannen om de tbs-kliniek te heropenen.
"We begrijpen dat dit voor nu een teleurstellend bericht is voor de gemeente Berkelland, maar ook voor voormalig medewerkers van Oldenkotte die enthousiast gereageerd hebben op het initiatief om de mogelijkheden voor Oldenkotte te onderzoeken", aldus een woordvoerder.

Gemeente zoekt verder

Het is een tegenvaller voor de gemeente, die graag een invulling voor het nieuwe pand ziet. "We hebben een locatie die zes jaar leeg staat die met veel maatschappelijk geld is gebouwd", legt burgemeester Joost van Oostrum uit. "Het zou zonde zijn als je ergens anders iets nieuws zou moeten bouwen, terwijl je in Rekken een prima voorziening hebt staan die ook op behoorlijk wat draagvlak in de buurt kan rekenen."
Volgens Van Oostrum is de invulling die De Rooyse Wissel en Kijvelanden blijkbaar niet haalbaar, maar zijn er nog mogelijk andere partijen die wel heil zien in het pand. "We geven niet op", stelt Van Oostrum. "We zijn nog niet bij de finish."
Luister hier naar het gehele gesprek van Joost van Oostrum op Radio Gelderland:
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!