Gemeente West Maas en Waal

Gelredag bij Expeditie Over de Maas in Dreumel

DREUMEL - In het kader van het programma “Ridders van Gelre” op TV Gelderland op 14 september biedt Expeditie Over de Maas (EODM) op zaterdag 19 september de kijkers van dit programma de mogelijkheid om de archeologische vondsten te komen bekijken.
Te zien zijn onder meer twee op het terrein van de ontzanding Over de Maas in zijn geheel opgegraven boten: een Romeinse kano van bijna 10 meter en een punter uit de Middeleeuwen. Daarnaast worden talloze andere vondsten getoond die op de zandwin-installatie werden verzameld:   resten van pleistocene dieren zoals mammoeten, neushoorns en bosolifanten, voorwerpen uit de prehistorie en voorwerpen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen, van netverzwaarders tot overblijfselen uit de Tachtigjarige oorlog.  Ook wordt een video getoond over de opgraving van de boten.   
De toegang is gratis – uiteraard wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Bezoek In verband met Corona werken we met een maximaal aantal bezoekers en met een tijdslot van een half uur, te beginnen met 10.00 uur en dan 10.30, 11.00 uur en 11.30 uur. 
Wilt u ons open huis bezoeken, meld u dan aan via een email aan gelredagen@gld.nl met opgave van uw naam, telefoonnummer, het aantal bezoekers en het tijdstip waarop u aan het open huis wilt deelnemen.  U ontvangt van ons een bevestiging van deelname tevens toegangsbewijs.   
Let op: Parkeren kan alleen van de Van Heemstraweg (N322). Vanaf Wamel/Dreumel rijdt u de Maasdijk voorbij en neemt u na ongeveer 200 meter de eerste afslag links. U volgt de smalle weg door de uiterwaarden tot u bij de parkeerplaats van Expeditie Over de Maas arriveert.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!