Nieuws

Gesprongen waterleiding pas na uren gerepareerd

De fiets in het gat.
De fiets in het gat. © Persbureau Heitink
MALDEN - Waterbedrijf Vitens heeft de gesprongen waterleiding in Malden gerepareerd. Dat meldt een woordvoerder. Een scholier kwam donderdagmorgen met zijn fiets in een 'sinkhole' terecht, maar raakte niet gewond.
De waterleiding in de Randwijksingel sprong door onbekende oorzaak. Vitens had het gat 's avonds om 21.00 uur gedicht. Afrondende werkzaamheden waren vrijdagmorgen nog aan de gang.
De jonge fietser negeerde volgens de fotograaf aanwijzingen van omstanders om om te fietsen. "Hij fietste gewoon rechtdoor en ging opeens kopje onder", aldus Waldie Rutten van Persbureau Heitink.
Het slachtoffer kon uit het gat klimmen, maar de fiets is nog niet boven water. Rutten: "Ze weten niet hoe diep het gat is."

Onderweg naar gym

Een politiewoordvoerder meldde donderdag dat het slachtoffertje met een groep basisschoolleerlingen onderweg was naar gymles: "De gemeente had de weg afgezet." De jongen was volgens hem niet gewond, maar is wel geschrokken.
"We halen de fiets van de jongen uit het water", zei een woordvoerder van Vitens donderdag. Het waterbedrijf belooft eventuele schade aan de fiets te vergoeden. Het lek zou geen gevolgen hebben voor het kraanwater in de directe omgeving.
De Randwijksingel in Malden was geruime tijd afgesloten voor alle verkeer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!