Instellingen

Koning met baard onthuld in Overbetuwe

Patricia Hoytink-Roubos en kunstenares Maria Stams onthulden het borstbeeld.
Patricia Hoytink-Roubos en kunstenares Maria Stams onthulden het borstbeeld. © Omroep Gelderland
ELST - Een beeld van koning Willem-Alexander mét baard; het gemeentehuis in Elst heeft de primeur. Daar werd dinsdagavond het nieuwe staatsieportret van de koning onthuld.
De gemeente Overbetuwe heeft een vernieuwd gemeentehuis met een nieuwe raadszaal. En ter gelegenheid daarvan werd aan kunstenares Maria Stams de opdracht gegeven een bronzen borstbeeld te maken van de koning. 
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 
Koning met baard onthuld in Overbetuwe

Ineens een baard

De kunstenares ging aan de slag en maakte een beeld. Maar toen had koning Willem-Alexander ineens zijn baard laten staan. In overleg met de gemeente Overbetuwe bedacht Stams aanvankelijk om een baard toe te voegen aan het beeld dat ze al gemaakt had. Uiteindelijk koos ze er toch voor een heel nieuw beeld te maken.
Voorafgaand aan de eerste officiële raadsvergadering in de nieuwe raadszaal onthulde burgemeester Patricia Hoytink-Roubos samen met Stams het beeld. 

Trots

"Prachtig, een heel mooi staatsportret", reageerde burgemeester Hoytink-Roubos, die ook aangaf 'zeer trots' te zijn dat haar gemeente als eerste een beeld heeft van de koning met baard. "Het past bij de koning die op een eigentijdse manier invulling geeft aan het koningschap." 
De baard van de koning werd de afgelopen maanden nauwlettend in de gaten gehouden in de gemeente Overbetuwe. Ook na de zomer liet hij zijn baard staan. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!