Nieuws

Agenten die ontsnapte tbs'er doodschoten gaan vrijuit

Agenten houden een man onder schot in Ochten.
Agenten houden een man onder schot in Ochten. © Omroep Gelderland
OCHTEN - De agenten die begin maart in Ochten een vluchtende tbs'er doodschoten, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Dat meldt het Openbaar Ministerie, dinsdag.
De tbs'er ontsnapte op 1 maart samen met een andere tbs'er uit de kliniek de Kijvelanden in Poortugaal bij Rotterdam.
Het duo zat op een afdeling voor extreem-vluchtgevaarlijke patiënten, maar wist toch te ontsnappen in gekaapt taxibusje. Even daarvoor hadden ze al een personeelslid van de kliniek bedreigd met een mes en vuurwapen.

Geen echt vuurwapen

De politie zette de achtervolging in en op een industrieterrein langs de A15 bij Ochten kwam het tot een vuurgevecht. De tbs'er schoot meerdere keren op de agenten, die daarop terugschoten. De 37-jarige man werd daarbij dodelijk getroffen. De tbs'er bleek achteraf geen echt vuurwapen, maar een wapen met knalpatronen te hebben. 
Volgens de Rijksrecherche hebben de agenten goed gehandeld. De situatie was 'zeer hectisch en levensbedreigend', waardoor de politie niets anders kon dan hun vuurwapen gebruiken om de ontsnapte tbs'er te stoppen.
De andere vluchter kon in Ochten dankzij een beet van een politiehond worden aangehouden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!