Gemeente Rheden

Dit zou zomaar een nieuwe trend kunnen worden

© Omroep Gelderland
VELP - Sinds de coronapandemie zoeken steeds meer mensen de rust, door bijvoorbeeld aan yoga te doen of een stuk te gaan fietsen. Maar misschien wordt het bosbaden wel de nieuwe trend.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Gaat 'bosbaden' een nieuwe trend worden? - BuitenGewoon
Meditatieleraar Beitske Bouwman weet alles van het bosbaden, legt ze uit in het Omroep Gelderland-programma BuitenGewoon. "Het is in de jaren tachtig ontstaan in Japen. Je stelt je vijf zintuigen open. Zo beleef je het bos op een bijzondere manier." 

Verbinding maken

Het bosbaden gaat om verbinding met de natuur en met jezelf. Je blijft een tijdje in volledige rust in het bos. Bouwman wil al lange tijd meer mensen in verbinding brengen met de natuur. "Je kan spanningen de aarde in laten stromen. Ik word me steeds bewuster van mijn handelingen en van wat we doen met de aarde."
Helpt de coronapandemie om mensen bewuster te maken van de aarde? "Ik heb het lang gedacht, maar denk het eigenlijk niet. We vallen snel weer terug in ons oude ritme."
Bekijk de hele uitzending van BuitenGewoon: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!